Esh, sana sini saya tengok orang dok letak gambar Mieng Kam neh kat lam blog
Ramai dok sakan memakannya sekarang nie
Rasanya memang sedap! Saya pon suka :)
Tapi saya taktaulah rasanya di restoran mahal camne
Dan berapa harganya di sana
Sebab normally Mieng Kam yang saya makan adelah dibeli yang sudah siap di pek
Kalau kat pasar Pasir Mas nun, reganya cuma RM1.50 ajer sebungkus
So kiranya lam bungkusan tuh dah siap ade lam 10-15 helai daun kaduk
Pastu, bahan² lain dibungkus lam plastik kecik²
Saper tak penah rasa silah, memang sedap!
Bahannya adelah seperti lam gamba
Ade cam kuah melekit yang manis, udang kering, kelapa bakar yang diricik halus, kacang goreng, halia, bawang, cili padi dan limau
Mr. John yang tidak memakan sayur yang tidak dimasak pon boleh telan ini daun :)
7 comments:
nmpak sedap kak..
ater, kat mner area KL ngn Putrajaya yg ader n mughoh kak?...
tingin gak nak nih...
nasaoji,
tgu masa sket lah yer. since preggy neh tak digalakkan makan daun/ sayur yang tak masak :)
MIL suka buat ulam daun kadok ni cicah budu..suke!!
ni makanan apa ye Jane?
i tak penah makan rasanya...
sian aku..
kt kl ni mana nk dpt?
kecik2 dlu je penah makan menda nie...memang best..
tak pernah try
zaila,
iye ko? ambo sokmo make pucuk gajus (daun tere) jah wat cicoh budu
Ella,
Thai food. Kat Amarin Thai patut ada rasanya :)
~0~,
buat ulam sedap gak eh :)
KV,
Loh, di Klate bukan ker ada jual lam pek kecik2? Ambo sokmo beli hok tu jah
Post a Comment