Thursday, November 26, 2009

Selamat Hari Raya Aildiladha

Ucapan saya untuk semua pembaca :)

So, apa makanan yang akan terhidang di meja masing2 besok??

Kalau kat Kelantan, it is a tradition kat sana untuk hidangkan Singang Daging dan juga Daging Goreng or Bakar dicicah dengan budu dari daging korban yang fresh :)

Dan tak lupa gak perut lembu rebus cicah air asam, owh adelah sangat heaven :)

Tahun nie saya tak balik Pasir Mas sebab my whole family is in here

Dan rasanya saya re-cycle balik ajerlah resepi raya puasa nan lepas

Iaitu nasi himpit dimakan bersama ini




masak lodeh kegemaran saya :)

tapi saya tak suka makan kosong ajer

mesti kene ada sambal tumis udang sebagai penambah rasa :)




ke semua di atas adelah hasil masakan saya tau :D

saya masak sendiri sewaktu open house raya lepas

owh lagi satu, tambah best kalau ada ayam goreng rempah

tapi saya lupa nak snap gambar plak

ermmm tengah pikir neh, should i consume this??

since me tgh diet mode rite now. huhu

last week punya penurunan adelah sangat mengecewakan sebab byk langgar pantang :(

4 comments:

mindbreaking said...

laparnya rasa baca blog nie...hehehe

jane_doe3328 said...

hehe, sesekali ajer letak gamba makanan :P

Yaya said...

sodapppp nyer jane!!! sure mr john kenyang sgt pas mkn!!!

zailamohamad said...

a'a..menu biasa kalo raya haji kan?? umah zaila pun samerlah..mak mesti buat singgang daging & tulang..pastu goreng daging, prepare budu & ulam..serious terangkat youuuu