Friday, November 20, 2009

Makan Daun Kaduk




Esh, sana sini saya tengok orang dok letak gambar Mieng Kam neh kat lam blog

Ramai dok sakan memakannya sekarang nie

Rasanya memang sedap! Saya pon suka :)

Tapi saya taktaulah rasanya di restoran mahal camne

Dan berapa harganya di sana

Sebab normally Mieng Kam yang saya makan adelah dibeli yang sudah siap di pek

Kalau kat pasar Pasir Mas nun, reganya cuma RM1.50 ajer sebungkus

So kiranya lam bungkusan tuh dah siap ade lam 10-15 helai daun kaduk

Pastu, bahan² lain dibungkus lam plastik kecik²

Saper tak penah rasa silah, memang sedap!


Bahannya adelah seperti lam gamba


Ade cam kuah melekit yang manis, udang kering, kelapa bakar yang diricik halus, kacang goreng, halia, bawang, cili padi dan limau


Mr. John yang tidak memakan sayur yang tidak dimasak pon boleh telan ini daun :)

7 comments:

nasaoji said...

nmpak sedap kak..

ater, kat mner area KL ngn Putrajaya yg ader n mughoh kak?...

tingin gak nak nih...

jane_doe3328 said...

nasaoji,
tgu masa sket lah yer. since preggy neh tak digalakkan makan daun/ sayur yang tak masak :)

zailamohamad said...

MIL suka buat ulam daun kadok ni cicah budu..suke!!

Ella said...

ni makanan apa ye Jane?
i tak penah makan rasanya...
sian aku..

kt kl ni mana nk dpt?

~0~ said...

kecik2 dlu je penah makan menda nie...memang best..

KV said...

tak pernah try

jane_doe3328 said...

zaila,
iye ko? ambo sokmo make pucuk gajus (daun tere) jah wat cicoh budu

Ella,
Thai food. Kat Amarin Thai patut ada rasanya :)

~0~,
buat ulam sedap gak eh :)

KV,
Loh, di Klate bukan ker ada jual lam pek kecik2? Ambo sokmo beli hok tu jah