Wednesday, August 5, 2009

Tak jumpa kereta???

Pernah tak korang pegi shopping complex


Bila nak balik tuh kannnn


Datang rasa panik tetiba


Kerana TERLUPA kat mana you park your car


Errr untuk orang yang punya short term memory loss cam saya nie


Memang lah selalu terjadi


Kalau setakat pi Giant or Tesco


Alamatnyaa....terpaksa laaa me tekan Alarm Remote untuk mengetahui kedudukan kereta ku


Butttt....


Kalau shopping complex yang besar² gituh



My tip is
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.






Ambik gambar di mana anda park your car


Atleast kalau pape jadi


Bolehlah tunjuk this to Concierge or PakGad, kan?

11 comments:

Real Woman said...

kalau i kan, selalu i akan ingat kedai pertama yg i jumpa bila naik dari parking for eg MPH. then bila nak balik i akan cr MPH balik. hehe senang. ada my fren dulu kan siap buat report polis kereta dia hilang padahal dia park kat level P2 tapi cari kat level P1. polis tu tgk semacam je kat my fren (dgn muka polis tu yg amat tensen). Kelakar betol!!

mrsazi said...

i selalu sgt lupa kat mana park keter. esp kat mid valley.. :(

mommyct said...

ye betul. I pun salu memory loss and mmg fail2 bab2 direction kutub utara selatan (kalau kartun Ranma 1/2 tu karakter si Ryoga le)...this is the best method.

Ms Lola said...

Oh, saya dah lama nak guna teknik ni. Tp takat ni, (dgn penuh rasa riak) tak pernah terlupa lagi park keta kat mana sbb... I'll make sure yg I akan keluar balik kat tmpt I masuk.

Abrahyn said...

owh...kita slalu tulis/taip letak dlm hp jek...save dlm outbox...hehehe

jane_doe3328 said...

RW: Hahaha, kalaulah me jadik Abg Polis itu, pon akan bagi jelingan manja kat ur friend :)

mrsazi: me selalu lupa walau dimana pong. hatta kat Giant & Tesco pon kene bunyikkan alarm nak tahu kedudukan keta

mommyct: senang, kan? and everyone pon ade handphone with a camera :)

mslola: normally me pon try that method gak. tapi biasa ler, awal² datang tuh penoh rasa gumbira nak shopping so kurang prihatin kuar kot kedai sebelah mana

Haida, haaa....pasneh try amik gamba plak. kalau nak cover, sila lah berdiri sebelah tiang itu :P

Opie said...

opie penah hilang keta kat parking kat plaza yow chuan depan ampang park tuh...bukan ilang bebetul, tp tlang ingatan pasai tempat parking...siap nangis2 lagi igt keta dah ilang....kalu di ingat balik nk tergelak je..maklumle, mase tuh bujang lagi, kereta la jadi buah hati....seb baik pak guard tuh tlg carikkan..heheheh

zailamohamad said...

Zaila & hubby pon pernah terhilang kereta kat city square JB, bukan kn curik tapi dah p carik kat floor lain, mane nak jumpa..maser tu dah cuaks giler..berdebar dup dab dup dab..hahahahahaha..seriously kami amik iktibar dr kejadian tu..skrg ni, kalo x amik gambar tiang macam Jane buat, kami akan kuar & masuk ikot kedai yang first kami jumpa..kalo hilang jugak..tu namanya keta kena curik!!!

Syima Syaz said...

biasalah tuh kita pompuan kalau masuk mall aim nak shopping2 barang kan..lupa keadaan sekeliling..
biasa kaedah ni digunakan oleh en.syazwan...

jane_doe3328 said...

opie: siap nagis dah? hihihi.

zaila: saya sokmo hilang ingatan kedai yang kuar masuk tuh mana satu. huhuhu. kekadang kedai tuh pon tak jumpa balik

syima: bagus betul en. syazwan awak :)

~zuera~ said...

setakat nie tak penah g terpikir cara nie...selalu dok ingat sendiri je kat nombor tiang...tu pon kadang2 terabur gak nak ingat balik..this way is much more better la...coz sumtime memang ingat balik jumpa kedai mana 1st2 masuk tu...tapi kot tempat tak biasa kan payah gak nak cari...
i luv ur way...!!