Friday, August 21, 2009

Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubharak

Teringat zaman kecik-kecik dulu, bila tiba sahaja pengumuman puasa

Sure sumer dok kerumun depan tv nak tunggu, kan??

So, untuk sesiapa yang terlepas boleh lah tengok



Dengan ini, saya selaku tuan punya blog ingin mengucapkan

Selamat Sembahyang Terawikh

Selamat Bersahur (jangan dilupakan, inilah yang membezakan puasa Islam dengan agama lain)

Selamat Berpuasa (moga-moga mendapat markah penuh, bukan setakat lapar dahaga sahaja)

Selamat Berbuka Puasa (sunnah Nabi, mulakan dengan kurma)

Semoga Ramadhan kali ini membawa seribu sinar kerahmatan kepada kita semua

Saya mengambil peluang ini untuk lebih memusibahkan diri, menginsafi kesalahan sendiri samada yang disengajakan atau tidak dan cuba menjadi insan yang lebih positif






Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna

Selangkah demi selangkah
Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu
Hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula

Puasa satu amalan
Sebagaimana yang diperintahNya
Moga dapat ku lenturkan
Nafsu yang selalu membelenggu diri
Tiada henti-henti

Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpinlah daku yang lemah
Mengharungi segalanya dengan sabar
Kita memohon pada Tuhan diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan diterima amalan

Selangkah demi selangkah...
Dengan rahmatMu oh Tuhanku...
Ku tempuh jua

12 comments:

zailamohamad said...

Jane, muka ittewlah yang ku nanti malam tadi..tapi terlepas jua pasai kami g makan pre-berbuka kat Pizza Hut..Thanks cause you dah siar kat sini..hahahahaha..amik tender ngan RTM ka???

:: vErde+hAzizi :: said...

muahahhaha..seriously i pon same...mase nak puasa n mase nak pengumuman raya...tp mase raya lagie besttt...coz after je umum trus lompat2 ramain2...hehehe..

nways...

Mr.Doc & I wish U & Family Salam Ramadhan Al-Mubarak...

semoga Ramadhan kali ini memberi seribu keberkatan :D

Nurhayati said...

haah time kecik sibuk dok depan tv tunggu pengumuman.. tapi dah besar ni pun tgk gak haha

selamat berpuasa ye!

Ella said...

Selmat berpuasa jane..
Smoga kit amendapat lebih keberkatan Nya di bulan Ramadhan ini..

Real Woman said...

selamat berpuasa to u and family jane!

Opie said...

selamat menyambut ramadhan jane...semoga berbahagia di smping keluarga di bulan mulia ini

Opie said...

selamat menyambut ramadhan jane...semoga berbahagia di smping keluarga di bulan mulia ini

Shopaholic Mama said...

Hello Jane

Selamat berpuasa to you & family!

Take care k!

Abrahyn said...

selamat berpose jane...wlaupun aku tau ko tak pose ari nih...hahahaha...u take care! ingat pantang dan larang tau hahahaha :p

jane_doe3328 said...

zaila,
hok nie pong amik kat youtube jah

ladyverde,
kalau announce raya, lepas tu teros gi serbu main bunga api, kan? kan? kan?

me wishing you Happy Ramadhan too!!

Nurhayati, Ella, RW, Opie, SM & Haida

Happy Ramadhan :) Moga kita menjadi insan yang lebih baik dari semalam :)

Yaya said...

Happy tak berpuasa Jane!! Hehehe...

jane_doe3328 said...

Yaya,

I'm already puasa daaaa..... :P