Thursday, August 27, 2009

Saya kepenatan...

kerana menjaga anak yang sakit :(

namun belom gak kebah²

sang junior dah start demam from saturday nite with temperature raging from 38 to 39.8 celcius

so, early Sunday morning Mr. John dah bawak dia gi jumpa paed kat Umra Specialist

the paed prescribe Augmentine, Veron, Ibuprofen and ada satu ubat selsema lupa nama lak

however, up to Monday the temperature doesnt showed any improvement

so pegi lagi sekali to Umra and this time the paed dah wat reference letter for ward admission

me asked SJMC Sime Darby Medical Center since one of the Prudential panel

tapi bila sampai sana, the doctor there tamau lak warded sang junior

he just changed Ibuprofen to Paracetamol, and ubat selsema pon tukar gak

ada ler perubahan sikit, but still bila pepagi and waktu senja sang junior's temp will go up till 39.9 degree

esh...apsal neh

tak penah jadi camni

normally kalau dah kene voren & augmentin, kejap ajer dah baik

pagi tadi pon his temp 39.8 degree

lepas masukkan voren, baliklah ker 37

so, nak tgk petang nie camne lak

kalau tinggi balik, so kami kene ke SDMC lagi lah

ermmmm......apsal laaa dokter tuh tanak wardedkan my son

bukannya bayar pakai duit dier pon

7 comments:

MommyCT said...

Moga cepat sembuh...tak senang hati kan bila anak demam.

jane_doe3328 said...

betol tu :(

KV said...

mmg risau kalo anak sakit ni. Semua benda pun jadik haru biru. Rasanya kena bwk gi klinik semula lah jane!

zailamohamad said...

Ubat2 tu memang kena sentiasa ada kan Jane..and thermometer also..senang nak monitor suhu anak..
Moga anak Jane cepat sembuh!!!

Ella said...

ala siannya..
panas suhu badannya tu..
risau betul kalau dh bg ubat suhu tak turun2.
u monitor closely tau.
cepat2 bawak g doctor lg kalau tak turun demam..

semoga cepat anak u semboh..

Abrahyn said...

take care n get well soon ye

jane_doe3328 said...

KV - kalau malam nie jadik lagi the temp naik sampai 38 and up, memang akan redah balik ke SDMC

zaila - ear thermometer baru beli this week sebab my son tak reti guna yang biasanya punya. sampai patah digigitnya. dah ler susah nak cari thermometer skrg nie

ella - dah 2 paed yang tgk :(

haida - thanks babe!