Tuesday, August 4, 2009

Mami Jarum Juniorrr Wannabe

Kalau entry sebelom ini, perihal emaknya

Yang ini pula tentang anaknya

Sekarang saya dok mencari bling bling untuk Miss Little

Kesian pula jika anak dara saya itu kosong sahaja di Hari Raya Hari Yang Mulia

Jadi sebelom ditegur dek mentua, ipar duai, sedara mara

Maka baik lah saya mengsurvey dahulu di kedai kedai emas yang berhampiran

Eshhhh tinggi betoi harga 916 sekarang ini

RM122 untuk satu gram

Aduiiiiiiiii

Inilah adalah antara yang berjaya disenaraipendek macamlah panjang benar senarainya :P






Niat dihati memang nak camnilah, simple ajer.





Agak berkenan dengan yang ini, tapi maybe tunggu Miss Little besar sikitlah kan


Alahaiiiii....buruknya kutikel kuku kambengku. Huhuhu

13 comments:

mommyct said...

raya sakan le niii ;D

jane_doe3328 said...

mommyct,
raya biasa2 ajer tapi baru 1st time nak beraya dengan anak dara itu :)

eh naper tak invite utk baca ur blog? sedeh taww!!!

Real Woman said...

wah bertuah budak2 skrg..tapi harga emas skrg mmg amatlah tingginya! i selalu trade-in je yg lama2 then ambik yg baru! ehehheh

jane_doe3328 said...

RW,
Me plak ingatkan nak simpan Miss Little 1st gelang nie. So that bila die ade anak, she can pass it to her daughter pulak. Cam legacy lah gituh.

Hohoho, jauh tol pemikiran!

Ella said...

i suka yg gelang 1st tu..
sbb bila terpusing mana pun sama jek..
seronoknya ada gegirl..

jgn pakaikan dia yg besar2 sgt..bahaya..
pakai kan yg comel saja okey...
my 2 cents.

jane_doe3328 said...

ella,
ingat nak amik design simple ajer :)

yang bunga2 tu tunggu dier besar dah sekolah esok² ler. mana tau ader rezki, boleh seragam ngan mamanya sama :)

Mrs LVoe said...

wahhh sudah get ready mbeli perhiasan utk anak2 kici.

trigt gelang kici sha pusaka turun temurun.. abis kena kebas dek pncuri

zailamohamad said...

Kalu Zaila rela beli emas kat kampung rather than kat sini (darat sungguh)..walaupon emas 916 kat sini orang kate same je kat mane2 tapi ntahlah..rase yang tuke mas Klate buat hok paling comel..haritu beli rantai kaki ntok Ameera (raya tahun lepas), beli kat Kompleks PKNS (pasai xsabar2), last2 tunjuk kat mak, mak kutuk nipis sangat xpade nga rego..huhuhuhuhuhu..tahun ni nak balik beli kat kg je;p **bling**bling**

Shopaholic Mama said...

Hi Jane! I pulak suka tukar ganti - trade i my old for new. But lately I malas nak pakai, prefer my normal accessories like pearls etc.

Maybe thinking of trade them in with bags pulak!

jane_doe3328 said...

Sha,
Iyer? Siyan nyer. My mom's jewel pon byk yg hilang bila pencuri masuk. Tapi pencuri tu pandai, dier tak geledah..so that tatau bilernya kene curi. Bila my mom nak pakai, tgk2 barang dah hilang. ALL!


zaila,
oghe klate meme gituh. my dad pon tak bagi my mom beli emas kalau bukan kat klate :)

SM,
erkk tadak brg kemas nak trade in :P wah trade in ngan bag? me like ur idea :)

Ms Lola said...

I tak tersa nak beli pun bling bling ni. Tp takat ni, tiap kali raya,... ada je org yg belikan anak I. I tgk... je lah

jane_doe3328 said...

mslola,
wah yang itu lagi besh!

nasaoji said...

wah...kocik2 dah nak jd mummy jarum ker?..

budak2 girl klu pakai brang kemas, nampak cute bebeno, kan kak...;p