Wednesday, August 19, 2009

Perlu Pantang Ker????

Erkkkk this is my first time of miscarriage

Kena pantang ker???

Apa pantang larangnya???

How about jamu and whatsnot??

Kena makan gak ker?? Me thinking of getting Pil Haruan & Bidadari jer

So, apa lagi??? Urut kene gak ker??

How about tangas, barut tuh sumer???

Giler blurr neh

Dah called my mom and MIL, tapi dowang pon not quite sure sebab tak pernah miscarriage

Eshhhhhh.....

7 comments:

MN said...

i dulu pantang. siap berurut and bengkung sumer. and also makan jamu.

Mrs LVoe said...

pantang mkn darling!

Ella said...

i thk mcm kene pantang sikit lah.
especially part makan, and jgn buat kerja2 berat.

Shopaholic Mama said...

Hi Jane, you have to pantang coz the womb is still weak. Its similar mcm orang lepas bersalin. Kena urut jugak but I only went for 2 sessions before I gave up coz I hated urut-megurut ni. Its even worst when I got this makcik urut who was more eager to sell me stuff (her sideline biz) so I gave reasons to stop her service. Best is, try not to do strenuous exercises.

Then after 5 mths can try to conceive again.

Take care!

Ms Lola said...

I errr... tak pantang. Pantang sex je :P

Real Woman said...

jane, pantang bersalin, miscarriage or operation semua yg ada kena mengena dgn womb kita mesti kena pantang! pakai socks, makan yg panas2 semua tu lah. ais semua tu elak la dulu for abt a mth. jamu and ikan haruan better makan. ermmm urut i tak sure pulak. kalau ada operation better not.

MommyCT said...

jane - I dulu tak pantang sbb sgt ignorance, tak amik tau. Lepas tu melantak pulut kuning. Berguling2 le kesakitan yg amat sgt masa tu. So cubalah berpantang mana yg mampu.