Tuesday, September 15, 2009

Misi Berjaya

dah dua hari saya merayau² ke beberapa buah bank

huhuhu

susah betoi nak tukar duit raya

paling susah nak dapat adelah duit singgit²

adekah sebab ekonomi meleset??

so ramai bertukar ke kertas biru??

instead of kertas hijau dan pink???

tapi akhirnya hari ini

saya berjaya gak berjumpa dengan bank yang masih punya kertas singgit

lega rasanya

12 comments:

Ms Lola said...

I mmg tiap2 tahun tukar duit 5ringgit. tapi baginya tak :P

nasaoji said...

hoho..kak, kt pun tukaq kaler biru ajo...

nasaoji said...
This comment has been removed by the author.
zailamohamad said...

tahun ni budget ciput r Jane;(
tak tukar pon lagi duit raya ni..bagi syiling leh tak?? ahakss

Ms.Lilies said...

ai dah tukar jua...
mau duit raya?
mari beraya...hehehe


*salam singgah*

Real Woman said...

arghhh tak tukar lagik..tapi takpelah...biar hubby yg bagi cukup la! eheheh

jane_doe3328 said...

mslola,
kertas biru untuk bebudak yang tak dikenali, kertas hijau untuk anak² sedara yang agak jauh or anak kengkawan, kertas pink untuk sepupu² and kertas ungu untuk famili. hahaha, ader pembahagian tuh :)

nasaoji,
selalunya kertas biru saya tukar RM100 tapi selalunya tak abes gak masuk balik tabung utk sang junior & miss little

zaila,
arwah nenek ambo dulu mmg kumpol duit syiling supaya leh bg bebudak time raya esp 50 sen and 20 sen

ms.lilies,
hye, thanks sudi singgah :) bestkan dah tukar. ada kumpol sampul duit raya tak?

RW,
errr walaupon saya yang tukar, tapi duitnya dari atm hubby. hahaha

Nurhayati said...

betul la sangat susah nak tukar.. habis dah semua orang serbukan..
nasib baik duit tahun lepas ada lagi balance..pakai tu je la hehe

jane_doe3328 said...

Nurhayati,
Betoi, tahun neh cam hazab sket nk tukar duit. wah, duit tahun lepas ader lagi? hebat betol :)

Abrahyn said...

aku pun dah tukar...tanpa sebarang masalah...hehehe

iza iziana hasan said...

kalo da tukar duit raya...jgn lupa hulur kat saya sikit :P

jane_doe3328 said...

haidah, cet! potong line tarak kira okeh :P

iza, pose cukuop tak? tak cukop kalu no duit raya. hahaha