Monday, September 14, 2009

Bersatu Kita Teguh


Tengok tak Buletin Utama Jumaat lepas (fuh, bukan setakat basi...dah bekulat punya entry neh)
Memula kuar cerita pasal ader perarakan anti-Islam kat masjib mana ntah di London

Tak lama pastu

Kuar pulak berita pasal

Kerajaan Malaysia suruh pelajar Malaysia yang melanjutkan pelajaran di Indonesia

balik beraya ke Malaysia

Kerana takut dengan ketegangan Ganyang Malaysia yang berleluasa di sana

Esh esh esh

Sangat²...erkk tatau aper the right word to use

Musuh di luar makin mengancam

Sesama kita yang seagama, sebangsa pulak dok terumbang ambing

Ermmmmm.....



Selepas membaca beberapa blog dari sana

http://ihatemalay.blogspot.com/

http://www.bayumukti.com/ganyang-malaysia/

Terasa malas pulak nak pergi berjalan² ke Jakarta, Bandung mahupon Bali

9 comments:

Yaya said...

Eh, bukan you dah pergi sana ke Jane? Mmg takut nak pergi sana skrang sbb dgr kata diorg sampai buat road block kat jalan and minta i/c. Siapa warganegara malaysia mmg kene teruk...

jane_doe3328 said...

Yaya,
I dont even have a passport. Camne lak nak ke sana???

Nurhayati said...

betul la kan.. dorang tu anti betul ngan kita ni.. ape yg disakitkan hati sangat pun tak tau la.. buat masa ni, tak yah la kesana.. huhu

KV said...

melampau ah dorang

Syima Syaz said...

melampau...
padahal warga diorang merempat kat sini kita layan elok je.
blh lagi gelak2 lepak2 mcm rumah sendiri kat mall area malaysia ni...
benggang btl!

Real Woman said...

mmg tension dgn perangai indon yg tak tahu diuntung ni!! tapi i dah beli tiket to jakarta next march! huhuhu..time tu taklah tegang macam ni..but actually i love to shop there and so far layanan diorang kat msian yg pergi sana so far so good..sometimes even better dari layanan locals kat sini...cuma lately mcm ni pulak jadinya! hmmm...

zailamohamad said...

ntahlah kan..naperlah ada segelintir orang indon yang xsedar diri..tapi rakyat kita pon satu, dok berlembut sangat ngan indon2 tu..nyampah tol!!!

Yaya said...

eh, diorg marah pasal kite konon nyer amik diorg nyer 'bali dance' and masukkan ke clip visit malaysia kan? kite kan asia... serumpun.. kan seme tarian lebih kurang sama jer.. apasal china ngan india tak bising pon sbb ader tarian diorg gak kat dlm clip tuh?? diorg ni sajer carik pasal..

jane_doe3328 said...

Nurhayati,
Jangankan nak kesana. Nak membeli barangan dowang pon cam tadak hati. should we start boikot barangan Indon kempen??

Kak KV,
sakit hati wooo baca blog dowang

Syima,
Itulah. Meng'downgrade'kan kita punya mall jer

RW,
biasa ler, tak semua anti kita kan? have a nice trip yer dear :)

zaila,
bukan rakyat tapi polis kita tuh apsal ler tak kuatkuasakan undang²? kalau ebebtol buat, lam 10 minit berapa PATI boleh tangkap. ini kalau tangkap, lepas pulak bila kene rasuah

Yaya,
Not only that. Cam lagu rasa sayang tuh...kan mana² pong dok nyanyi. Cam kisah lagu Jinggle Bell..satu dunia tahu, ader dowang kesah saper cipta? Ungkit pasal batiklah, lagu Negarakulah.

Aiyoh menda kecit nak besar², patutlah tak maju ke depan