Thursday, July 16, 2009

Handphone vs Handbag

Anda rasa pelik tak???

Kenapa orang kita tak kisah membeli handphone berharga mahal sehingga RM2000 katakan tanpa rasa benda tersebut mahal??

Sedangkan dengan harga tersebut sekurang kurangnya boleh mendapatkan Coach atau Burberry atau Gucci atau Salvatore Ferragamo beg sebijik?

Apabila membeli handphone mahal tiada pula yang berkata apa apa?

Tapi apabila kita membeli handbag mahal, jadi pembaziran pulak....

Padehal saya rasa, kalau handphone tersebut hendak dijual balik dalam masa 5 tahun.

Ermmmm.....entah berapa sahajalah harganya. Entah entah kedai pon dah tak mahu nak beli

Tapiii....kalau handbag, walau 5 tahun nanti kita nak jual as preloved item, masih berharga.

Masih dibeli orang....

Betul tak? Betul tak?

9 comments:

Mrs LVoe said...

btul tu. sha setuju.

if beli handbag bayk2 ade je org complaint. hp kalo beli leh trade in kot tu yg depa xkisah.

zailamohamad said...

Betol tu, ambo setuju..tapi ambo xdan merasa lagik nak beli handbag mahal2..huhuhuhu..

Abrahyn said...

betulll....agree 100%...
i pon bile nk beli hp 100x pikir...tapi bile nk beli bag pikir 90x jek...ahahahahaha...:P

Gorgeous H said...

enpom aku tak mahal..
handbeg aku pun tak mahal..
jadi aku rasa ada btl jgk ckp ko tu nyah..
nanti aku beli handbag mahal pulok lps ni ekkk.. ;p
bila dah ada handbag mahal, baru aku beli enpom mahal.. baru la ada kelass gitu...

Syima Syaz said...

sebabbbbb.......
handphone boleh bawak tido,jadi alarm.24jam kepit je dgn dia.
handbag takleh sebab nanti ade org kutuk 'fuyooooo tido peluk handbag'!

logik tak??

jane_doe3328 said...

Sha, errr ada my fren pakai htc and e71 sekaligus

zaila, Insya Allah ader rezki nanti :)

Haida, bukan u pikir 9X jek kalau nak beli beg :P

GH, weh ur phone is muchhhh mahal than mine. hahaha

Syima, ngko memang!! Haha, cuma me curious sbb ader org beriya pakai enfon mahal cam backberry tapi tak guna pon function blackberry tu.

Syima Syaz said...

alah kak...tuh name nyee..org ade,depa pun nak jugak..hehe

(sbb hantaran nanti saya mtk e71, handbag guess je cukupla..)

KV said...

suami akak suh beli gelang kalo ada duit. Tak bersetuju langsung utk beli henbeg mahal. Huhu

jane_doe3328 said...

syima, my komen rugi taw sebab hanphone tu tak last longer. kalau hantaran nie, better opt for something that u can forever hold :)