Tuesday, July 7, 2009

Berkejaran ke Hospital Putrajaya



Me spot this rashes masa tengah drive nak ke office on last Friday

Immediately me freak out and teros UTurn untuk gi clinic

GP plak tak berani nak diagnose either it was allergic reaction due to what source, so wat referral letter untuk specialist. And me request to go to Hospital Putrajaya

Memula sampai hospital, Mr. John (yang ku paksa amik leave...hahaha) wat lawak nak pi hantar ke Emergency. And me cakap jangan wat giler. Setakat naik rashes takkan sampai ke situ

Bila pi kaunter pendaftaran, sekaliii dowang cakap "Dik, kene pi Kecemasan nie sebab dokter klinik wat surat ke sana"

Huwawawawa......

Lepas tung tang sana sini sinun, and entah berapa milimeter darah diambil

Doktor pon cakap, "Awak kene viral infection ++++ (tak ingat apa nama disebutnya). Rashes tu patut reda dalam masa seminggu. If not, datang sini balik untuk amik antibiotik"

Errr....today already 5 days, reda sikit tapi still ada lagi.

Owh yer, those rashes bukan kat tangan jek...tapi satu badan!!! Kaki, perut, belakang...sampai ke muka :(

Sebbaik Mr. John still recognize me as his wife :P

6 comments:

Mrs LVoe said...

teruk gak hang kena? dh ok ker?

Abrahyn said...

dasat arr...? nape jd cam tuh...

Syima Syaz said...

ish bahaya lah...

Jane_doe3328 said...

terima kasih diatas keprihatinan semua org yer.

Alhamdulillah dah slowly recover :)

zailamohamad said...

Jane mace Ameera r..tetibe kuar rashes macam tu r..tapi slowly recover..xder gatai2 pon kan;-)

jane_doe3328 said...

zaila, aah tak gatal just rashes jek