Monday, September 13, 2010

Kisah Tak Selamat Berhari Raya

Salam Aidilfitri buat semua

1st of all, mohon ampun & maaf jika ade terkasar bahasa, terbangga diri or whatever sepanjang saya menulis dalam belog yang tidak seberapa ini

So camne dengan sambutan semua orang?

Hopefully adelah meriah semeriah2nya

As for me, saya rasa Hari Raya this year was a disaster!!!

Kenapa saya cakap camtu?

OK, sebagai permulaannya

Dua hari sebelom raya, I get this text from my dad



Siyan, sang junior kene chickenpox or cacar air

Time hari raya tuh dia duk demam & menahan gatal sampai nagis2

But yang me geram sangat2....ade lak manusia yang tak paham bahasa

Gi kejut dia dari tido, suruh heret sana sini gi beraya jugak

Adoiiii tak paham bahasa ker

Budak tuh sakit - demam, gatal2 satu badan

Kesianlah sikit kat dia

Tak payah ler beriya sangat nak suruh kitaorg beraya ke sana sini

Aku cukup tak gemar orrang tak paham bahasa ni

Takkan nak bawak anak dengan penyakit berjangkit ni pegi umah orang

Kut2 kat sana ada baby ker, pregnant woman ker

Camne???

Itu satu dua hal yang buat gwe panas hati

Yang seterusnya adelahhhh....

Tak sampai sejam duk kat kampung

Kaki Miss Little dah terpijak paku sampai terbenam abis!

Aku takdelah bagi anak aku berlari atas tanah ker apa

Kejadian nie berlaku depan tempat tengok tibi okeh

Sebbaik thumbtack, so takdelah dalam sangat

But stilllah budak tuh sakit

Pagi raya tuh siyan plak tgk Miss Little jalan berdengkut

Huhu

So kesimpulannya, inilah raya saya yang paling disaster

Sekian, terima kasih

3 comments:

Syima said...

kejadian di parit 8 kan kan?hehehe
cian anak2 akak

ERMAYUM said...

dugaan hari raya tahun ini, i last yr my mum passed away :)

jane_doe3328 said...

syima,
betui betui betui

ermayum,
Alfatihah to her. You must be a strong person to face the dugaan from Allah :D She is in better place now. Yang penting doa dari anak2