Monday, July 5, 2010

Saper dok oversea, DO NOT ENTER!!!!!!




Haaaa....saper soh klik masuk sini

Kan dah bagitau awal2 saper dok oversea jangan enter!

Sebab saya balik kampung last weekend

And untuk pengetahuan sedara/ sedari di luar sana

Skrg ini musim buah tgh bermula di Malaysia

So, entry kali ini akan memaparkan gambar-gambar berahi yang akan membuatkan airliur sedara/ sedari di seberang laut sana meleleh-leleh

Harap-harap takde yang tengah mengandong yer. If not, silalah telan air liur sahjer

Hehe, entry perasan macamlah ade org dok oversea beriya nak membaca blog daku yang idop segan, mati pon segan nie

OK, jommmm kita layan gambar2 buah-buahan yang ditangkap semasa di kampung :D



Kita mulai dengan gambar raja segala buah; iyerrrr ini durian kampung yer pembaca sekalian alam :D





Hitam hitam si tampuk Manggis, walaupun hitam rasanya manis :D





Buah apa yang rambutnya lebat??





Bagai nangka masak gugur




Sudah penat berperibahasa & teka teki, yang ini mempelam dan kuini




dan buah terakhir sekali

jeng!

jeng!

jeng!


saya panggil buah ini



BUAH KATAK PURU





betoi ker?

korang penggey buah gapo ek?

5 comments:

Anonymous said...

buah yg last sekali saya panggil buh nam nam... payah dah jumpa buah tu

-marisa-

KV said...

katok puru jugok

ERMAYUM said...

hi jane :)
selain durian i hantu manggis :)
katak puru buah i tak pernah makan macam avocado ja :)

~Eila @ Along~ said...

buah katak puru?
pe jadah wehh nama gitu hehehe
cam avocado dah rupanya...

seb baik aku tgh mood sakit..
kalo tak belasah durian gak...
hehehe

jane_doe3328 said...

ermayum,
rasa dia masam taw :D

eila,
takpe. musim durian baru start kan. nanti boleh lah bedal sesungguh hati