Friday, January 29, 2010

Saya menangis hari ini :(

Petang semalam, my bestie masa kat U texted me

"Let me know when u r free darling. I need to talk"

But semalam me ade training and tak smepat nak reply back to her

So what I did

First thing in the morning, me called her

Me: "Are you convenient to talk? Ko dah bangun tido ker?"

She: "Aku tengah siap2 ni, nak kuar"

Me: "Uiks, takkan ko dah keje. Ko kan baru operate last week. Takkan kejap benar dokter bagi MC"

She: "MC aku sampai 9/2 tapi aku ader hal. Kene gi pejabat agama"

Me: Tersenyap kejap. "What happened? Are you getting a divorced? Did he choosed the other woman??"

She: Dengan suara sebak. "Dia dah lafaz pon. Masa aku still dalam ward. Bukan sebab the third person. Tapi perangai baran dia tuh"

Me memang tersenyap and terus menangis bersama dia

Ya Allah Ya Tuhan

Tak tahu apa nk cakap...

Will be there next morning

To hug her

To lend her my shoulder

To see her children


From another perspective, I dont see divorce as a bad thing

If the relationship have been a liability instead of an asset

Why not you let it go

I've seen people who become happier person after that

A better single parent than having both that only put a conflict on how to raise a child according to respective point of view

I wont give her shit like "Fikir pasal anak anak" sebab sebelom KITA nak bahagiakan anak2, KITA sendiri kene pastikan diri kita bahagia

6 comments:

sisdee said...

oh sgt ngeri ngan perkataan tu...

yup she need u rite now..!!!

dan sangat betul..jika kita bahagia...semua di sekeliling akan rasa tempiasnya :)

ur really good friend dear!!

nasaoji said...

pasti ada kebaikan pd kawan akak tu pas aper yg terjadi nih..Dia maha Tahu...kan....

nasaoji said...

pasti ada kebaikan pd kawan akak tu pas aper yg terjadi nih..Dia maha Tahu...kan....

:: vErde+hAzizi :: said...

sorry to ur fren...n i agree with u...for me love urself first then bru u can love others...

zailamohamad said...

betul tu, kadang2 kita kn move on..ingat, setiap yang berlaku pasti ada hikmah di sebaliknya, mungkin ALLAH lebih sayangkan kawan u tu..takpe jangan sedih2 ya..cheer up sket

ERMAYUM said...

salam :) betul what u say not necessary a bad thing- sometimes it makes a better life
hope yr friend will be very strong facinng this difficult time