Wednesday, August 11, 2010

Salam Ramadhan

Yeayyyy.....Alhamdulillah kerna dipanjang umur untuk bersama-sama mencari keredhaan di bulan Ramadhan ini

So, apekah persiapan anda di bulan puasa?

Masa shopping groceries awal bulan aritu

Awal awal lagi udah memborong ini



dan jugak ini



sebab bila dimasak pedas2 adelah membuka selera nak makan waktu tetengah mamai tuh kan :P

tapi aritu masa gi beli cili padi kat Tesco Shah Alam, ade jenis ini jek





tapi adelah kurang pedas. normally saya pakai cili mexico nie yang dibeli kat cameron




ade sesiapa tahu tak kat area shah alam nie kat mana nak beli cili di atas?



okeh, sempena sahur yang pertama tadi

apakah makanan korang???

tadaaaaa....ini ajer yg saya mampu masak seawal kul 4 pagi ngan mata kemit2





sambal sardin, telur dadar and PETAI JERUK sebagai pembuka selera. Haha

eh jangan gelak taw!

petai jeruk tuh my MIL yang buat sendiri :D


Owh OK, keje bertimbun and better make use the time efficiently kalau nk balik awal

Buat sesiapa yang ketinggalan nak tengok pengumuman puasa this year, boleh tgk kat sini eh

5 comments:

MommyCT said...

Samalah kita stok up tulur ngan sardin..yg mudah2 dan sedap utk di telan pagi2 buta hehe.

Semoga kita semua diberkati di bulan Ramadhan yg mulia ini. Selamat berpuasa ye ;)

SyimaSyaz said...

selamat berpuasa...menu fav masa sahur - IKAN BILIS GORENG BAWANG

Shopaholic Mama said...

Wah jane, I pun stock up telor. kalau takde apape nak makan, telur + kicap + cili padi pun sedap...

tapi sardin tolong sikit, kena berjauhan lor! tak minat...

jane_doe3328 said...

MommyCT,
Hehe..sure ramai yg top up gini kan :D

Syima,
wah itu pon sodap!

K Ann,
Telur tuh masak sunny side up kan, letak kicap (if me letak tomato gak sikit) pastu racik cili padi halus2. wallah

Anonymous said...

Amiable fill someone in on and this enter helped me alot in my college assignement. Thanks you seeking your information.