Tuesday, December 15, 2009

Musim Makan Nasi Minyak....

betol tak???

saya pong keletihan neh sebab mendapat biras yang baru :)

tapi penatnya yaaa ampunnn!!!

maklomlah sebagai hantu menantu sulong, tepaksalah menolong apa yang patut

pehtu, anak anak pulak buat hal masa majlis sebab tak cukop tidor dan tempat nak tido pong cuma tangkap muat mana ade tempat yang kosong

imagine lah sendirik yer

my FIL punya adik beradik seramai 8 orang, same as my MIL

blom campor mbah & kakik dari dua belah pihak

plus anak memasing lagi

keluarga nuklues kami lagi

masa tuh dari anjung umah sampailah ke beranda dapur penoh ngan bentangan toto

sampai ke sink dapor pong berebut

memang sesak!!!

blom pikir time nak mandi pulak lagi

yang kecik2 start mandi malam dari pukol 5 petang

and believe me...by 10 pm adelah masih beratur untuk dapatkan giliran mandi

haha

it was fun...really!!! masa diingat balik

tapi at that time memang hazab!!

owh, ini mukan jenis kenduri bercatering yer tuan puan

ini adelah kenduri rewang jawa style punya

memang fenin dok konpius this bibik and this paman from which side

tu lom campor anak2 dowang lagi yang lagik fenin nak padankan siapalah emak eh

apetah lagi yang dah bercucu sumer

hehe

this is a big shock gak for me since my own parents only have 3 siblings ajer :)

owh on the other note

biasalah, kalau kenduri kawen sure pakai inai kan

me and Miss Little pon merasa berinai :D



pehtu ade gak orang lain yang merengek nak pakai inai gak

sebbaik Mr John punya mood yang sangat baik untuk melayan rengekan tersebut

maka merasalah orang itu dengan inainya di tangan :)


4 comments:

zailamohamad said...

patutlah lama menyepi!!! btw, suka kan bila berkumpul ramai2..samerlah macam belah husben zaila, kalau raya sure rumah penuh sampai ke dapur!!

nasaoji said...

gamaknyer, nnt kt nak dpt biras baru pun, gitu le ghupenye...ater, dah menantu antu sulung.. ;)

KV said...

haha..kreatifff

tp mmg hazab kalo berkenduri yg sedara mara adik beradik ramai. Kalo zaman bujang mmg syok, tp bila dh bersuami beranak pinak haru biru jadi nya. Haha

iena said...

pandai la lukis..