Thursday, December 17, 2009

Apa azam tahun baru???


(taken from: http://balaiislam1.blogspot.com/)





Noooo.... I am not saying this as 1 Jan 2010 is approaching us

But the Tahun Baru yang akan kita sambut esok!

So, aper azam anda semua??

Azam saya??

Tengah merangka2 lagik neh

Yang pasti saya cuba untuk hapuskan hutang credit card yang ade :(

And maybe a few weight loss + a flat tummy (gilak mimpi neh :P)

Dan berikrar untuk menjadi muslimah yang lebih baik samada dari segi hubungan sesama manusia mahupon dengan Dia

Mungkin ade a few things tgh evaluate untuk dimasukkan lam bajet 1431

Maybe holidays with family, a DSLR ke, a L-Shape sofa ker

Ermmmm but no more bags kot until me settle all the debts (Ya Allah, kuatkan hatiku)

Anda semua camne?

Saya akhiri dengan lirik nasyid yer :)



Satu Muharam detik permulaan

Perkiraan tahun Islam Hijrah

Perpindahan Nabi dan umat Islam

Dari Kota Mekah ke Kota Madinah

Atas keyakinan dan Iman yang teguh

Kaum Muhajirin dan Ansar Bersatu

Rela bekorban…harta dan nyawa

Demi Menegakkan Islam tercinta

Hijrah itu pengorbanan, hijrah itu perjuagan

Hijrah itu persaudaraan, hijrah membentuk perpaduan

Oleh itu mari semua kita sambut Maal Hijrah

Tingkat kan semangat, tegakkan Syiar Islam untuk sepanjang Zaman…

5 comments:

nasaoji said...

salam maal hijrah, kak!..

moga tahun ni lebih lg kebaikan dari tahun lepas...;)

Syima Syaz said...

azam saya pun nak sttlekan crdit card dlm tahun ni sbb......
nak kawin camno nak bayarkan..hehehe

Abrahyn said...

azam aku nak beranak! hehehe

Gorgeous H said...

azam eh? tiap tahun aku ada azam dm hati(chenta lama aku nama Adzham panggil Azam)... Tpi adakala azam tu menjadi adakala tak.. Aku harap azam tahun ni menjadi.. Aku nk jadi manusia yang lebih penyabar & redha dgn apa yang Allah dah tentukan untuk aku.. Nak cantikkan umah & nk rembat DSLR.. itu ajer azam aku utk thn 2010...huhu.. yg last tu kalo tak dpt pn tak pe.. ;-)

Selamat tahun baru Jane.. nnti aku masukkan duit FMs aku tu ye..

MommyCT said...

eh tak tingat pasal azam..heheh yg lama pun dah lupa...adeh teruk tul i ni.