Wednesday, July 27, 2011

Merah Tanda Berhenti, Bodoh!





Kisah ini berlaku semasa kami dalam perjalanan nak pi tengok Transformer kat AEON Bukit Tinggi last Sunday

Happened at traffic light junction near Kesas and Proton. Kalau orang2 Shah Alam sure tahu kat celah mana kan?

We were patiently waiting for the traffic light to turned green (masa tu belah kanan adelah F&N or IKEA warehouse kut), bila suddenly ade Black Cherry came from Proton tros bedesupppppp and melanggar a Perodua Kancil yang masa tu from Kesas Highway baru nak membelok masuk ke jalan arah kilang F&N tersebot.

Remind you. It was a quite bedebummmmmm since the Black Cherry tgh kejar traffic light yang i bet dah tukar merah ponnn.

The Kancil was among 1st car yang baru gerak from the other side, which I assumed lampu hijau baru nyala at that time.

Memang tekejut jugak tengok tu. The Black Cherry berhenti kat bawah flyover dan sekonyong2 turunlah 3/4 budak-budak. Ada tuh me tengok tengah meraung sakan sebab tekejut sangat or maybe sakit terantuk kat memana kut. Maknya turun dari bahagian depan ngan anak kecik, dan sorang BAPAK YANG MAHA BODOH SEBAB BAWAK FAMILI PASTU DRIVE LAJU GILER NAK KEJAR LAMPU ISYARAT YANG DAH TUKAR MERAHHHHHH!!!!!!

OMG! Saya adelah sangat mengeletar sebab teringat anak dia yang meraung tuh. Memang sadis and luckily Kancil tuh ade sorang drive jek. Cant imagine if the Kancil also ade famili dalam tu.

Kalau ikotkan hati, nak ajer berenti tepi and pi tampaq muka bapak yang maha bodoh itu!

Pleaselah, aku bajet ko bawak Black Cherry MPV tuh ade banyak duitlah, keje bagus2 kut.... tolong guna otak sikit bila bawak keta ngan anak2.

Kalau ko bawak kete sengsorang, tolong pikir orang lain yang maybe bawak anak kecik jugak ke!

Boleh ke hidup kalau ko jadi pembunuh anak sendiri or bunuh anak orang???

Apa yang ko kejar sangat??? Nak terkincit sangat sampai tak nyempat2?

Silalah guna otak yer! Dont be selfish!!!! Benda boleh tgu seminit dua, sila sabar!

MODE: Marah!

3 comments:

zailamohamad said...

tahu..tahu..aku boleh imagine..

tulah, aku pon anti ngan orang yang bawak anak2 dalam kereta tp drive tak hengat dunia..kot ya pon xsayang diri sendiri, tolonglah sayang nyawa anak2 kan

jane_doe said...

zaila,

kalu mati sorang = sile ingat anak bini yg bakal ditinggalkan tuh. dah cukop ke reta utk dorang hidop lepas laki mati

Nurhayati said...

ai pun marah baca ni.
memang xsayang nyawa betul.
elok kena hempuk bapak ni.

ape u citer ni sejibik cm i kena, tp nasib xkena langgar.
sbb kete tu sempat mengelak, yg best tu dia terus menonong je drive. yg ai ni terberhenti kete sbb terkejut dan menggeletar.
ada wat entry pasal hal ni huh http://cutelildiary.blogspot.com/2009/01/nyaris-nyaris.html